Zomer retraite zomer 2017

Mindfulness Zomerretraite

3 dagen vrij van denken

Op reis in jezelf, want de mooiste bestemming ben je zelf!

 

 

Mindfulness, zoals het woord door Jon Kabat-Zinn wordt gebruikt, verwijst naar een bejegeningswijze, een manier om met de dingen om te gaan (met compassie en aandacht). Bij een Mindfulness training of retraite oefen je met deze manier van omgaan. De technieken hebben boeddhistische wortels, maar Mindfulness is niet boeddhistisch. Mindfulness is van alle mensen en alle tradities.

Door Mindfulness leer je hoe je steeds weer de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken. Wanneer het leven ons deze rust niet gunt, kun je leren zo goed mogelijk om te gaan met wat er gebeurt. Lichaam, gevoelens en communicatie zijn daarbij belangrijke thema´s. In Mindfulness werk je met eenvoudige oefeningen gericht op tot stilstand komen, kijken naar… en omgaan met wat zich aandient.

Mindfulness is iets waar je je in oefent. Dit te trainen is alleen maar mogelijk vanuit een grote mildheid en (zelf) respect. Bij Mindfulness maak je jezelf te vriend en krijg je gevoel voor je eigen reacties in verschillende situaties. Je kunt een diepe rust en ontspanning in jezelf ontdekken. Soms ontdek je onrust en spanning. De kunst is, met een milde open aandacht om te gaan met wat er in ieder moment is.

We zijn 3 dagen bij elkaar van 10.00 tot 15.00

Van 10.00 – 11.00       Mindfulness meditatie (meest zittende aandachtsmeditatie)

Van 11.00 – 12.00       Schrijfmeditatie (schrijvend tot jezelf komen)

Van 12.00 – 13.00       Lunch en rust (we maken samen een buffet)

Van 13.00 – 14.00       Mindful drawing (we tekenen met mindfulness, het gaat niet om iets produceren, maar om aandacht adem, kijken, gewaarzijn - bijvoorbeeld cirkels tekenen in het ritme van de adem…)

Van 14.00 – 15.00       Ontspanningsles met EPM & Yoga (zachte eenvoudige yoga en lichaamsgewaarzijn oefeningen – meest liggend)

 

Datum: – Zomer 2017

  • Plaats: De Studio van Saskia de Bruin (kerkebuurt 169 b berkhout)
  • Investering: minimum inkomen 100,- / hoger inkomen 130,-
  • Meenemen: iets voor de lunch om te delen (eenvoudige salade, wat brood, wat fruit)
  • Aantrekken: gemakkelijk zittende losse kleding waarin je goed kunt bewegen en zachte sokken als je het snel koud hebt. Lesmateriaal: is aanwezig
  • Ervaring is niet nodig, iedereen kan alle oefeningen vanuit eigen startpunt meedoen.
  • Trainer: Saskia de Bruin. Mindfulnesstrainer (opgeleid door Antwerpse psychiater, auteur en zenleraar Edel Maex). Biodanza en Yoga docent.
  • De zomerretraite is volgeboekt, we zijn met een heerlijke groep
  • Opgave: www.saskiadebruin.nl   saskiaschrijft@quicknet.nl  06 2359 4010
  • Overnachten: je kunt natuurlijk gewoon naar huis rijden, maar er zijn ook veel overnachtingsmogelijkheden, in en rond HOORN. In berkhout is vlakbij de studio een camping)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>