Na-zomerretraite: een innerlijke pelgrimage

 

 

 

 

 

De mooiste bestemming ben je zelf

Na-zomer retraite aan de hand van het boek "the alchemist" van Paulo Coelho

3 dagen mediteren, schrijvend pelgrimeren en ontspannen

Woensdag, donderdag, vrijdag 6,7,8 september

landscape-1490180515-young-woman-sitting-in-yoga-position-enjoying-sunset-in-nature - 400 Mindfulness Meditatie

Mindfulness, zoals het woord door Jon Kabat-Zinn wordt gebruikt, verwijst naar een bejegeningswijze, een manier om met de dingen om te gaan (met compassie en aandacht). Bij een Mindfulness training of retraite oefen je met deze manier van omgaan. De technieken hebben boeddhistische wortels, maar Mindfulness is niet boeddhistisch. Mindfulness is van alle mensen en alle tradities.

Door Mindfulness leer je hoe je steeds weer de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken. Wanneer het leven ons deze rust niet gunt, kun je leren zo goed mogelijk om te gaan met wat er gebeurt. Lichaam, gevoelens en communicatie zijn daarbij belangrijke thema´s. In Mindfulness werk je met eenvoudige oefeningen gericht op tot stilstand komen, kijken naar… en omgaan met wat zich aandient.

Mindfulness is iets waar je je in oefent. Dit te trainen is alleen maar mogelijk vanuit een grote mildheid en (zelf) respect. Bij Mindfulness maak je jezelf te vriend en krijg je gevoel voor je eigen reacties in verschillende situaties. Je kunt een diepe rust en ontspanning in jezelf ontdekken. Soms ontdek je onrust en spanning. De kunst is, met een milde open aandacht om te gaan met wat er in ieder moment is.

naturewriting1 - 400Schrijven

Over het boek “De alchemist” van Paulo Coelho

Hoofdpersoon Santiago koestert van jongs af maar één wens: reizen, alle uithoeken van de wereld zien en dan eindelijk te weten komen hoe zij in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Vanuit Spanje trekt hij via Marokko naar Egypte, waar hij de alchemist ontmoet. Deze leert hem vooral meer over zichzelf kennen. Als een karavaan dolen wij schijnbaar verloren door de eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt. Een meesterwerkje van de Braziliaanse auteur (1947).

Een prachtig boek, dat we gebruiken bij een schrijvende pelgrimage in onszelf en op papier. Met gebruik van eenvoudige schrijftechnieken reizen we door het boek, op zoek naar de schat die in onszelf ligt te wachten….

We zijn 3 dagen bij elkaar van 10.00 tot 15.00

 • Mindfulness meditatie (meest zittende aandachtsmeditatie)
 • Schrijfmeditatie (aan de hand van het boek de alchemist)
 • Van 12.00 – 13.00       Lunch en rust (we maken samen een buffet)
 • Schrijfmeditatie (vervolg van het pelgrimeren op papier)
 • Ontspanningsles met EPM & Yoga (zachte eenvoudige yoga en lichaamsgewaarzijn oefeningen – meest liggend)

maxresdefault (1) - 400Ontspanningsoefeningen 

Praktisch

 • Datum: – 6,7,8 september  2017
 • Plaats: De Studio van Saskia de Bruin (kerkebuurt 169 b berkhout)
 • Investering: minimum inkomen 110,- (inclusief een tweedehands exemplaar van het boek “de alchemist) / hoger inkomen 135,- (als je het boek al hebt betaal je 5,- minder)
 • Meenemen: iets voor de lunch om te delen (eenvoudige salade, wat brood, wat fruit)
 • Aantrekken: gemakkelijk zittende losse kleding waarin je goed kunt bewegen en zachte sokken als je het snel koud hebt. Lesmateriaal: is aanwezig
 • Ervaring is niet nodig, iedereen kan alle oefeningen vanuit eigen startpunt meedoen.
 • Trainer: Saskia de Bruin. Mindfulnesstrainer (opgeleid door Antwerpse psychiater, auteur en zenleraar Edel Maex). Biodanza en Yoga docent.
 • Opgave: www.saskiadebruin.nl   saskiaschrijft@quicknet.nl  06 2359 4010  Dan als je het geld hebt overgemaakt stuur ik je het boek op en ben je definitief ingeschreven. Lees het boek en streep jouw mooie zinnen aan, voor aanvang van de retraite.
 • Overnachten: je kunt natuurlijk gewoon naar huis rijden, maar er zijn ook veel overnachtingsmogelijkheden, in en rond HOORN. In berkhout is vlakbij de studio een camping)