Broeden op je Boek Met José Saramago – ZOOM

 

 

Twee jaar geleden was ik op Lanzarote in het huis en museum van José Saramago.

 

 

Hij ontving ooit de nobelprijs voor de literatuur. Hij schreef veel. Ook een paar kinderboeken. Eentje raakte me bijzonder:

“A Maior Flor do Mundo van José Saramago. De grootste bloem ter wereld.

 

 

Hier vind je een verfilming: Klik HIER.

Saramago zegt, dat hij het boek nog niet helemaal heeft geschreven. Dat wij dat zelf moeten doen. Dat gaan we dan ook doen. We gaan zoeken naar het verhaal dat het in ons oproept, zoeken naar de verbeelding die uit ons hart komt. En zo zorgen voor onze innerlijke creatieve bloei.

Het lijkt me bijzonder om met een groep schrijf en illustratie liefhebbers, aan het boek te werken dat uit ons tevoorschijn komt n.a.v. van wat Saramago in grote lijnen in dit boek aangeeft.

We zoeken naar het thema, we zoeken wat schrijfvormen (bijvoorbeeld verhalend, poëtisch of juist minimalistisch). Ook spelen we met mogelijkheden voor illustratie. Het boek gaat over een jongetje dat van een bloem houdt en ervoor zorgt. En zo iets moois voor de wereld doet. Het is alleen in het Spaans te koop. Maar omdat het zo weinig tekst heeft, is het goed te vertalen, zodat we een uitgangspunt hebben voor onze eigen versie van dit verhaal. Saramago geeft ons de grote lijn, wij geven het op onze manier vorm.

We gaan vier keer bijeenkomen met wat tijd ertussen, zodat we zelf kunnen spelen met mogelijkheden. Denk niet dat ik al weet hoe het moet. We gaan het samen uitvinden.

We doen dit Via ZOOM bijeenkomsten. Dat scheelt reistijd, en maakt het gemakkelijk om mee te doen van af verre plaatsen. Voor schrijven werkt Zoom best prettig. Je schrijft vanuit je eigen schrijfpaleisje en we delen onze vondsten.

  • 4 keer donderdag avond van 19.30 tot 20.30
  • Investering 77,-
  • In het najaar van 2022

Geef je op door een mail te sturen naar saskiaschrijft(apestaartje)quicknet.nl 

Ik ben benieuwd naar de boeken die zo gaan ontstaan. Die kunnen heel groot, maar ook zo klein zijn als een prijslabeltje….