Dans – Biodanza


 Lekkerder in je vel? Meer jezelf zijn? Prettig bewegen op mooie muziek?

We werken met een Zuid-Amerikaanse methode voor beweging, gezondheid en welbevinden; Biodanza. Wat dit voor je doet is wetenschappelijk onderbouwd. Het is een plezierige methode die werkt met beweging, contact, ervaren, plezier en muziek. Het gaat daarbij niet om pasjes, maar om het hervinden van je natuurlijke en spontane vermogen om te bewegen. In de les doe je eenvoudige oefeningen op muziek, zowel individueel als met de groep. Het concept past helemaal in deze tijd. je laat je hoofd even los, je vemindert stress en je hervindt jezelf. Je bent ook welkom als je je onzeker voelt over bewegen, als je je te oud, te zwaar, niet flitsend of niet vitaal genoeg voelt. 

Biodanza is een vorm van persoonlijke groei op een verrassend nieuwe manier. In een wekelijkse groep doen we speciale bewegings- en contactoefeningen op muziek. De oefeningen helpen je om je bewegingen meer te integreren en ze versterken je vermogen om plezier te ervaren in je leven. Het principe berust op algemeen wetenschappelijk onderzoek over de positieve invloed die beweging, muziek en contact hebben op de fysiologische en psychologische ontwikkeling en welzijn. De oefeningen en muziek die worden gebruikt, zijn zorgvuldig uitgekozen. Deze methode nodigt je uit om te versterken wat het meest nodig is in deze tijd: gezondheid en eigenwaarde als vitaal, plezierig en liefdevol mens.

De grondlegger van Biodanza, Rolando Toro; psycholoog, medicus en antropoloog, werd in 2002 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn werk. Hij introduceerde Biodanza als een systeem van oefeningen. Dit systeem (Biocentrische educatie) stelt je in staat om in je eigen tempo en in een veilige omgeving te groeien, meer zin te krijgen in het leven en je zelfvertrouwen te vergroten. Biodanza wordt in diverse landen ook toegepast in klinieken en projecten voor straatkinderen. Het wordt over de hele wereld aangeboden door IBF gediplomeerde docenten, die een minimaal 4 jarig opleidingstraject achter de rug hebben en zich daarnaast blijven bijscholen en specialiseren. Erkende docenten zijn opgeleid en gekwalificeerd en aangesloten bij de Vereniging Biodanza-docenten Nederland (VBN).

Door Biodanza ontwikkel je heel natuurlijke en menselijke kwaliteiten zoals, vitaliteit, affectie, plezier, gezondheid, verbondenheid, creativiteit en gevoel van eigenwaarde. De aanpak is bekrachtigend en aanmoedigend. De beoefening gedurende langere tijd, brengt diepe en blijvende verandering teweeg en versterkt geluk, gezondheid en voedende relaties.

Op speciaal geselecteerde muziek uit allerlei culturen worden in het eerste deel van de les actieve oefeningen gedaan en in het tweede deel van de les meer ontspannende oefeningen. Mensen die deze methode beoefenen gaan zich vaak vrijer, jonger en gezonder voelen. Ook ontwikkelen ze op den duur meer zelfvertrouwen, voelen ze meer wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Dat kan je helpen in een moeilijke periode en is een stimulans voor persoonlijke groei.

Deze methode is voor lichamelijk en geestelijk gezonde mannen en vrouwen van 20 tot 80 jaar. Verlegenheid is welkom. De kern is aandacht, affectiviteit, expressie en ontmoetingen. Je gaat je vrijer bewegen en na afloop ga je weer opgeladen en ontspannen naar huis. Voor het bewegen is het fijn om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Voor mensen met geestelijke of lichamelijke uitdagingen zijn er gespecialiseerde groepen en docenten. 

Biodanza is als de kracht van de lente. Het brengt mensen tot bloei. Licht, natuurlijk, diepgaand en creatief; zoals alleen de lente dat kan.

Docent:

  • Saskia de Bruin. Zij is docent en didactisch docent. Lid van de VBN (Vereniging Biodanza Docenten Nederland) en verbonden met de biodanza scholen van Amsterdam en Eindhoven. Saskia: Ik heb me gespecialiseerd in Continued Learning (Antonio Sarpe). Een specialisatie in de geleidelijke opbouw van deze methode. Identiteit en integratie. De vier elementen. Speelsheid in Biodanza. Creativiteit. 

Op een spontane manier en moeiteloos van veel mensen houden,
is misschien wel de allergrootste bron van persoonlijk geluk.

Bertrand Russell (1872 – 1970 ) British author, mathematician, & philosopher

Wekelijkse lessen:

 

Dag Locatie Tijd Opmerkingen
Dinsdag De Studio – Kerkebuurt 169 Berkhout 20:00-21:30  verdiepingsgroep

Opgave en info:

E-mail: saskiaschrijft@quicknet.nl

Telefoon: 06-2359 4010

 

BLOG met Biodanzalogie – de prachtige theorie van Biodanza vertaalt naar het dagelijks leven: www.movementebiodanza.blogspot.nl

Kosten:

  •  Losse lessen 15,-
  •  3 lessen introkaart 35,- (3 lessen geldig)
  •  5 lessen 70,- (7 lessen geldig)
  • 10 lessen 120,- (13 lessen geldig)

 

 

Biodanza brengt je leven in beweging.

En haalt het mooiste in mensen naar boven.