Waarom Biodanza zo bijzonder is…

 

 

 

 

Ik vroeg mijn vrienden te denken aan hun favoriete mensen. En vroeg ze vervolgens welke kwaliteiten deze mensen zo bijzonder voor ze maakt? Dit zijn de antwoorden die ik kreeg:

  • Veerkracht, onbezorgd, aanwezigheid, rust, levenslust
  • Spontaan, humor, los, speels, een sprankelend innerlijk kind, kleurrijk, oprecht, echt, open, puur, eigenheid, buiten de lijntjes durven kleuren, authentiek, eigenwijsheid, prettig eigenzinnig, je eigen weg durven gaan, ondeugendheid
  • Een smeuïge manier van in het leven staan, plezier, kunnen genieten, bevlogenheid, passie
  • Een warm hart, liefdevol, open voor feedback, betrokken, zacht, goed kunnen afstemmen, lief, ontwapenend, met liefdevolle wijsheid, onbevooroordeeld en omarmend, zonder oordelen, openminded, heartful
  • Mindful, vermogen om je te verbinden, goed kunnen luisteren, ontvankelijk

Precies dit zijn kwaliteiten die je door de beoefening van Biodanza ontwikkelt. Je leert dit door oefeningen die te maken hebben met deze 5 hoofdkwaliteiten: Vitaliteit, creativiteit, seksualiteit, affectiviteit, transcendentie. De wekelijkse lessen helpen je om op een lichte, plezierige en diepzinnige manier al je pracht tot bloei te laten komen. Zo wordt je meer, wie je diep van binnen bent, op je eigen manier en in je eigen tempo, vanuit je eigen mogelijkheden.