Relax-fulness

We werken met een mix van Mindfulness en lichaamsgewaarzijn

Mindfulness: volle aandacht, betekent dat je je bewust bent van wat zich in en om je afspeelt. Dit helpt je in contact te komen met het wonder van het leven in het hier en nu. Je hart opent zich en als je zo aanwezig bent kun je het leven accepteren zoals het is. Veranderingen kunnen op een natuurlijke manier plaatsvinden, zonder strijd en weerstand. Dit te leren verandert je leven. Steeds weer je aandacht brengen in het hier en nu. Zijn bij wat is. Niets opwekken en niets tegenhouden. Een milde open ruimte in je eigen gewaarzijn creëren; dit vraagt oefening. Lees verder… 

Ontspanning op basis van Mindfulness

Ontspanningslessen door lichaamsgewaarzijn met aandachtige en zachte bewegingen. (voorheen EPM)

Doorgaande groepen

Lessen van een uur. Ik richt de lessen op lichaams-gewaarzijn, aandachtige bewegingen en vertraging; Embodiment Based Mindfulness. Ik ben opgeleid door Elaine Petrone USA (EPM), volgde een Kashmir yoga opleiding, deed de mindfulness training bij Edel Maex in Antwerpen, Compassie bij Frits Koster, leerde focussen (Gendlin) en ben didactisch Biodanza docent. Ik werk ook met Mindful Movements van Thich Nhat Hanh, Somatics, The Method, Sensory Awareness, Mentastics van Trager en moving stretch.

  • Een doorgaande groepen op de maandag avond. Van 19.30 tot 20.30. 
  • Proefles of losse les 11,- 
  • Locatie Berkhout is  kerkebuurt 169 
  • Voor data zie de agenda

Deze lessen helpen je te ontspannen, bewuster te bewegen, meer in het hier & nu te zijn, om te gaan met stress en pijn, minder in je hoofd en meer in je lijf te leven. Het is een langzame, stille, bewegende weg van zacht aandachtig lijfelijk waarnemen, van groeiend bewustzijn, van meer kwaliteit in je dagelijks leven creëren. In een les doe je aandachtige eenvoudige oefeningen, soms zittend, soms staand, soms liggend, soms in zachte langzame bewegingen. Je gebruikt kleine zachte ballen die je helpen je aandacht naar een bepaald gebied in je lichaam te brengen en het gewicht van je lichaam te ervaren.

  • Lessen door: Saskia de Bruin
  • www.saskiadebruin.nl – saskiaschrijft@quicknet.nl –  06-23594010
  • Saskia’s Studio / kerkebuurt 169 / Berkhout (parkeren voor de deur)

Tension is who you think you should be.  Relaxation is who you are.